Home » Accessoires voor daktenten » Dare To Be Different Outdoor isolerende binnentent voor 180 serie daktenten

Dare To Be Different Outdoor isolerende binnentent voor 180 serie daktenten

Dare To Be Different isolerende binnentent 180 Dare To Be Different Outdoor isolerende binnentent voor 180 serie daktenten

Dare To Be Different isolerende binnentent 180 Dare To Be Different Outdoor isolerende binnentent voor 180 serie daktentenDare To Be Different isolerende binnentent 180 Dare To Be Different Outdoor isolerende binnentent voor 180 serie daktentenDare To Be Different isolerende binnentent 180 Dare To Be Different Outdoor isolerende binnentent voor 180 serie daktentenDare To Be Different isolerende binnentent 180 Dare To Be Different Outdoor isolerende binnentent voor 180 serie daktenten

€ 205,00

Beschikbaar

Winterkamperen, helemaal hip en vooral heel leuk om te doen! Of in het voorjaar lekker op pad, als de grond nog bevroren is en de zon langzaam de nevel doet verdampen.

Voor deze kampeertrips bieden we nu een binnentent, een tent die je heel makkelijk binnen, aan het frame van je huidige tent, bevestigd met klitteband. De isolerende binnentent kan de hele winter in de tent bevestigd blijven en hoef je dus niet te verwijderen bij het sluiten en opbergen van de gemonteerde tent.

Deze binnentent heeft een hoge isolerende werking. Dit houdt in dat de warmte die je zelf creëert met je lichaamswarmte in de tent constant blijft en de temperatuur aangenamer aanvoelt.

En, als je ramen en deuren van de isolerende binnentent sluit, dan kan je gegarandeerd uitslapen. Warmer en donkerder, wat wil je nog meer?

Met deze isolerende binnentent kan je het kampeerseizoen verlengen en er het hele jaar op uit;-)


Hoe zit dat nu met condensvorming ?

Hier even een uitleg en dit geldt voor alle tenten goedkoop of duur. Top kwaliteit doek of mindere kwaliteit doek.

Bij koude nachten is er in alle tenten altijd kans op condensvorming aan de binnenzijde van het tentdoek.

Dat is vooral afhankelijk van buiten temperatuur en de luchtvochtigheid in en buiten de tent.
Het condensaat ontstaat vooral door ons zelf, wij mensen produceren veel vocht met name de lucht die wij uit ademen bevat veel waterdamp.

De waterdamp uit onze adem is natuurlijk warm, wanneer het tentdoek een lagere temperatuur dan het zogenaamde dauwpunt heeft dan kan het waterdamp uit onze adem gaan condenseren op het koude opppervlak van het tentdoek.

Als er heel veel condens in kleine druppeltjes zich op het doek bevindt vormen zich langzaam grotere druppels condens deze druppels kunnen als ze groot genoeg zijn als regendruppels naar beneden vallen. In het laatste geval is er meestal geen ventilatie en is er een hoge luchtvochtigheid.

Om dit tegen te gaan is het dus van belang luchtvochtigheid naar beneden te krijgen of temperatuur te verhogen van het doek boven het dauwpunt.

Luchtvochtigheid verlagen doe je door te ventileren. Temperatuur boven het dauwpunt brengen doe je door te verwarmen. Ventileren is eenvoudig het verwarmen van de hele ruimte inclusief tent doek vergt veel energie en is niet altijd voorhanden.

Webshop gemaakt met EasyWebshop